ghor_rgb

Verticale training witte kolom

Geplaatst op: 2-10-2017

Een kettingbotsing op de A35 in mistig weer en een ongeval met een reuzenrad op de kermis…  Twee scenario's van incidenten die de inhoud vormden voor een training van de witte kolom. GHOR Twente organiseerde samen met Trimension op 21 september een training voor samenwerkingspartners zoals Ambulance Oost, regionale meldkamer, MST, ZGT en huisartsenposten die een rol spelen in de crisisorganisatie.


Hele grote incidenten zoals de scenario’s tijdens de training vinden gelukkig niet vaak plaats. Om te zorgen dat de rollen en taken van alle samenwerkende partners tijdens een crisis voor elkaar duidelijk zijn, is het belangrijk om samen te oefenen. Door het bespreken van het scenario van de kettingbotsing en kermis-ongeluk konden de deelnemers elkaar vertellen wat ze van elkaar in een crisissituatie kunnen verwachten.

De hulpverleners die in actie komen als de crisisorganisatie geactiveerd wordt, werken bij verschillende organisaties zoals ziekenhuizen, ambulance, meldkamer, GGD, huisartsen en GHOR. In hun dagelijkse werk hebben ze niet elke dag met elkaar te maken. Dit soort trainingen zorgen er voor dat men elkaar leert kennen, waardoor de contacten tijdens een incident makkelijker en sneller lopen.

In drie groepen hebben de deelnemers de verschillende scenario’s doorlopen. Tijdens de interactieve middag is ook een samenwerkingsoefening gedaan waarbij de aanwezigen onder tijdsdruk een samenwerkingsopdracht moesten doen.
Na de training was er ruimte om nog even na te praten. Deelnemers en trainers kijken terug op een geslaagde middag.

Terug naar het nieuwsoverzicht