13 oktober 2023

Ben jij je bewust van de omgevingsrisico’s van jouw zorgorganisatie?

STOCK VRT 2022 EMGFOTOGRAFIE 14

Ligt jouw zorgorganisatie in een mooi bosrijk gebied? Of loopt er een spoorweg of snelweg langs? Besef dat dit omgevingsfactoren zijn die een risico kunnen vormen voor jouw organisatie. 

Honderdduizenden tonnen gevaarlijke stoffen worden dagelijks in Nederland vervoerd. Dat gaat over water, spoor, wegen of door de lucht. De toenemende droogte in Twente verhoogt het risico op natuurbranden. Zaken waar je niet dagelijks bij stil staat.

Vanuit Veiligheidsregio Twente is GHOR Twente met ondersteuning van onder meer Brandweer Twente de omgevingsfactoren in kaart aan het brengen die van invloed kunnen zijn op de veiligheid en zorgcontinuïteit van zorgorganisaties. Door onze zorgpartners bewust te maken van deze risico’s en te ondersteunen in het oefenen met mogelijke scenario’s, bereiden we hen zo goed mogelijk voor. GHOR Twente biedt hiervoor bijvoorbeeld een crisisteam training op maat aan.

Care & Cure event

Het onderwerp omgevingsfactoren staat ook op de agenda bij het Care & Cure event dat op 16 november plaatsvindt in Enschede. Er wordt zelfs een speciale workshop over gegeven. Werk jij bij een zorgorganisatie in Twente of de Oost-Achterhoek en heb je een crisisfunctie zoals bijvoorbeeld crisisfunctionaris of veiligheidsadviseur? Dan is deze bijeenkomst zeker interessant voor je. Meld je vandaag nog aan!

Meer informatie

Heb je vragen over wat omgevingsfactoren kunnen betekenen voor de zorgorganisatie waar je voor werkt of leiding aan geeft? Neem dan contact op met GHOR Twente. Je vindt onze gegevens bij Contact.