Jarno Rouweler

Adviseur risicobeheersing / evenementenadvisering

Jarno is adviseur risicobeheersing / evenementenadvisering. 

Dit is Jarno Rouweler, binnen GHOR Twente werkzaam als adviseur risicobeheersing en evenementen. Naast zijn reguliere werkzaamheden heeft hij ook een functie in de crisisorganisatie. Jarno is Hoofd informatie geneeskundige zorg (HINgz).

Tijdens zijn werkzaamheden heeft Jarno contact met tal van partners. Zo gaat hij tijdens de advisering op evenementen namens de GHOR in gesprek met o.a. de organisator van het evenement, de gemeente, politie, brandweer om er gezamenlijk een mooi en veilig evenement van te maken. Zijn rol is om te adviseren hoe de geneeskundige hulpverlening op het evenement ingericht dient te worden. Een goede inrichting vermindert gezondheidsrisico’s en zorgt er voor dat de juiste geneeskundige hulpverlening aanwezig is op het evenement. Dit alles met het doel om de reguliere zorg te ontlasten. In de aanloop naar de drukke evenementenperiode is het vaak erg druk, maar Jarno is een kei in het houden van het overzicht en is heel zorgvuldig in zijn advisering.

Voordat Jarno bij GHOR Twente in dienst kwam heeft hij de opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond aan het Saxion te Deventer. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij een andere Veiligheidsregio, de minor Event crowd management aan de Hogeschool van Utrecht afgerond en heeft hij zijn afstudeerscriptie geschreven op evenementenveiligheid.

Wat Jarno met name leuk vindt aan zijn werkzaamheden is het bijdragen aan het mogelijk maken van leuke en veilige evenementen. De afwisseling tussen de evenementen spreekt hem ook erg aan; geen evenement is het zelfde, en elk jaar hebben de organisatoren weer nieuwe ideeën.

Risicobeheersing bij de GHOR: geen dag hetzelfde | GHOR Twente

Jarno Rouweler