Kitty Leibbrand

Vakspecialist opleiden, trainen & oefenen

Kitty is vakspecialist opleiden, trainen & oefenen bij GHOR Twente

Als specialist opleiden, trainen en oefenen ben ik primair verantwoordelijk voor het vakbekwaam maken en houden van alle repressieve GHOR functionarissen. Daarnaast ondersteun ik zorgpartners bij de voorbereiding op rampen en crises, bijvoorbeeld door scenariotrainingen voor hun crisisteam. Bij het bestrijden van een ramp of crisis is de samenwerking met de andere hulpdiensten erg belangrijk. Door dit te oefenen weet men bij een echte ramp of crisis wat ze moeten doen. Ik werk hierbij samen met mijn collega van zorgcontinuïteit die onder andere zorgpartners helpt bij goede planvorming.

Om samen een ramp of crisis effectief te bestrijden, organiseer ik, samen met collega Frank Polman, multidisciplinaire oefeningen en trainingen voor de crisisorganisatie van onze veiligheidsregio. Ook werken we samen met omliggende veiligheidsregio’s en organiseer ik samen met vijf GHOR-en van Oost-Nederland diverse opleidingsdagen voor onze crisisfunctionarissen.     

Voordat ik bij de GHOR Twente kwam werken, heb ik jaren als beleidsadviseur en manager in de zorg gewerkt. Tijdens de eerste coronagolf kwam ik er achter dat het bestrijden van rampen en crises mij op het lijf geschreven is.

In 2021 heb ik de overstap gemaakt naar GHOR Twente om samen met onze zorgpartners en de crisisfunctionarissen van de veiligheidsregio goed voorbereid te zijn op een ramp of crisis. Mijn kennis van het zorgnetwerk en ervaringen in het organiseren en geven van trainingen komen daarbij goed van pas. Wat ik belangrijk vind, is dat we door een goede voorbereiding en door samenwerking een ramp of crisis beter en effectiever kunnen bestrijden. Hier een bijdrage aan leveren, maakt dit werk erg boeiend en waardevol!

Terug naar overzicht
Jlf10272 Bewerkt